Ympäristöministeriö vauhdittaa puurakentamista – seminaarikiertue kävi Turussa

Valtakunnallinen puurakentamisen edistämiskiertue poikkesi myös Turussa. Ympäristöministeriön tavoite on nostaa puurakentamisen osuus uusista kerrostaloasunnoista viidellä prosenttiyksiköllä vuoteen 2019 mennessä. Samalla kiritetään julkista puurakentamista. Tilaisuudessa  ministeriön puurakentamisen ohjelmapäällikkö Petri Heino kertoi muun muassa seuraavat teemat:

”Pari vuotta sitten alkanut kerrostalorakentamisen buumi ja samanaikainen omakotirakentamisen lasku on nostanut betonin osuutta runkorakenteena. Rakentajilla ei ole ollut noususuhdanteessa osaamista, valmiuksia ja kapasiteettia hyödyntää puuta vaikka kysyntää olisikin ollut”

”Tärkeintä on purkaa rakennusmääräyksissä olevia perusteettomia esteitä. Säädöksistä erityisesti palomääräykset kohottavat kohtuuttomasti puurakentamisen kustannuksia. Täytyy ymmärtää, että moderni puukerrostalo on aivan eri asia kuin Tampereen Nekalaan viime vuosisadan alussa rakennettu talo”

”Monilla kunnilla on tarvetta suunnata hankintojaan vähähiilisempään suuntaan. Puurakentaminen, jos mikä, edistää tavoitteiden saavuttamista. Monilla kunnilla on tarvetta suunnata hankintojaan vähähiilisempään suuntaan. Puurakentaminen, jos mikä, edistää tavoitteiden saavuttamista.”

Lisää Rakennustaito -lehden artikkelissa

 


						

Comments are closed.