Puuinfolta uutta ohjeistusta hirsirakentamiseen

Puuinfon ja sen edeltäjien nettisivut ovat erinomainen tiedonlähde kaikille puutuotealasta ja sen merkityksestä kiinnostuneille. Nyt infon sivuilla on julkaistu ohjeistuksia hirsirakentamiseen. Seuraavassa suora lainaus ja linkki sivuille lisätiedon hankkimiseksi:

Pudasjärven hirsikampus. Puuinfo Oy.

Pudasjärven hirsikampus. Puuinfo Oy.

”Nykyiset liimaamalla valmistetut mittatarkat hirret mahdollistavat yhä suurempien rakennusten tekemisen. Hirsi ei ole vain vapaa‐ajan rakennusten ja omakotitalojen rakennusmateriaali. Hirren käyttö on kasvamassa erityisesti julkisissa rakennuksissa ja myös kerrostalorakentamisessa. Nykyaikaisten lamellihirsien ansiosta hirsirakennuksen ilmatiiviys, painuminen ja lämmöneristys eivät ole sellaisia haasteita kuin ennen.”

”Puuinfo.fi-palvelusta löytyy nyt:

  • Tekninen tiedote: P2-luokan hirsinen rakennus, mikä  käsittelee monipuolisesti suurten hirsirakentamisen erityispiirteitä ja rakenteiden laskentaa.
  • Rakennetyyppejä ja rakenteiden liittymädetaljeja hirsirakenteiseen P2-paloluokan puukerrostaloon (paloteknisesti enintään 4 krs.)

Aineisto täydentyy vielä myöhemmin Eurokoodi 5:n ja sen kansallisen liitteen mukaisella Jäykistävän hirsiseinän laskentaohjelmalla.”

Linkki ohjeisiin tässä: http://www.puuinfo.fi/articles/hirsirakenteet

Comments are closed.