Yleisötilaisuus Linnanfältin kaavaehdotuksesta ja modernista puurakentamisesta keräsi yleisöä

Moderni puukaupunki Linnanfältti –hanke etenee. Asemakaavaehdotus on nähtävillä 5.3.2013 asti. Muistutukset tulee jättää nähtävilläoloaikana 5.3.2013 mennessä.

Yleisötilaisuus keräsi Forum Marinumiin viitisenkymmentä asiasta kiinnostunutta. Yleisesti Linnanfältin vastaanotto oli erittäin myönteinen. Toki tilaisuudessa muutama kriittinenkin kannanotto kuultiin. Joku ei halunnut kerrostaloja, joku autopaikoitustiloja alueelle ja joku ei halunnut, että alueen sisäpihojen vanhoja käymälä- tms. jo käyttökelvottomia rakennuksia ollenkaan purettaisiin.

Linnanfältin säilytettävissä ja saneeratuissa puutaloissa asuvat jo ensimmäiset perheet ja keväällä valmistuvat muutkin kohteet on jo etukäteen menneet kaupaksi. Ensimmäisten uudisrakennusten rakentaminen alkaa kevään kuluessa. Muiden uudiskohteiden pystytys voi alkaa ensi syksynä, mikäli lausuntoja varten esitteillä oleva kaava etenee ilman mahdollisia hidastavia valituksia.

Kaikkiaan voidaan todeta, että hyvää kannatti odottaa. Linnanfältti on koko Suomessa ainutlaatuisin ja parhaalla mahdollisella ruutukaava-alueella sijaitseva uusi puukaupunginosa.

Lisätietoa kaupungin sivuilla

Comments are closed.