Vanhan talon historia ja hoito – Rakennusperintöä Turunmaan saaristossa – suositellaan luettavaksi

Kustannusosakeyhtiö Moreeni on julkaissut Marianne Hemgårdin kääntämän ja Curatio ry:lle toimittaman opaskirjan : Vanhan talon historia ja hoito – Rakennusperintöä Turunmaan saaristossa.

Käsityönä ja suurella ammattitaidolla rakennetut vanhat talot ovat tärkeä ja arvokas osa yhteistä rakennusperintöämme ja kulttuurimaisemaamme. Ne välittävät tietoa paikallisista rakennusperinteistä sekä rakennustaidon ja -taiteen kehittymisestä. Vanhat talot voivat säilyä, jos niiden arvo tunnustetaan, niitä hoidetaan sydämellä ja kunnostetaan perinteisillä, vanhaa kunnioittavilla ja kestävillä tavoilla.

Alun perin ruotsinkielisenä julkaistu kirja (alkuperäisteoksesta ”Att förstå ett gammalt hus”, jonka kirjoittaja oli Yrsa Cronhjort et toimitusryhmä) on syntynyt Turunmaan alueen erityistarpeisiin, mutta käännöksessä on otettu huomioon myös laajempi näkökulma. Kustannusosakeyhtiö Moreenin uutuuskirjan tiedot ovat hyvin sovellettavissa kaikkien perinteisin tekniikoin rakennettujen suomalaisten puutalojen hoitamiseen.

Kirjaa saa paitsi kirjakaupoista myös suoraan Curatiosta – eli sen voi tilata yhdistykseltä. Näin toimimalla tilaaja voi tukea Turunmaan korjausrakentamisyhdistyksen toimintaa rakennusperinnön hyväksi. Tilaus: (02) 4585 028 tai curatio(at)parnet.fi

Comments are closed.