Suomalainen FSC-standardi valmistumassa

METSÄTEOLLISUUS RY PERJANTAI 8 LOKAKUUTA 2010:

 

Kestävän metsänhoidon suomalaisen FSC-standardin valmistuminen on merkittävä onnistuminen

 

Ehdotus kansalliseksi FSC-standardiksi on hyväksytty Suomessa. Standardin käyttöönotto edellyttää vielä kansainvälisen FSC-organisaation hyväksyntää, mikä saataneen vielä tämän vuoden puolella.

Metsäteollisuudelle on tärkeää, että maassamme ovat käytössä molemmat merkittävät kestävän metsänhoidon standardit, PEFC ja FSC.

”Metsien kestävän käytön osoittaminen metsäsertifioinnin avulla kiinnostaa puu- ja paperituotteiden ostajia erityisesti kansainvälisillä markkinoilla yhä useammin. Nyt valmistumassa oleva FSC-standardi, joka laadittiin tiiviissä yhteistyössä ympäristöjärjestöjen kanssa, laajentaa yritysten mahdollisuuksia toimittaa asiakkaan haluamalla tavalla sertifioidusta raaka-aineesta valmistettuja tuotteita”, sanoo Metsäteollisuus ry:n metsä- ja ympäristöjohtaja Anders Portin.

”Suomalaisyritykset ovat maailmalla käyttäneet jo pitkään molempia sertifiointijärjestelmiä. Nyt Suomeen saatava FSC-standardi helpottaa suomalaisesta raaka-aineesta valmistettujen tuotteiden markkinointia. Myös suomalaisen pienmetsänomistukseen perustuvan puuraaka-aineen käytön kannalta on erittäin arvokasta, että metsäteollisuus ja ympäristöjärjestöt löysivät laajasti hyväksyttävän kokonaisratkaisun kansalliseksi FSC-standardiksi”, Portin jatkaa.

Suomen kansallisen FSC-yhdistyksen hyväksyttyä nyt standardiehdotuksen se lähetetään kansainvälisen FSC:n tarkastettavaksi ja hyväksyttäväksi.

Metsäsertifioinnilla osoitetaan kestävä metsänhoito, mikä kiinnostaa puu- ja paperituotteiden käyttäjiä yhä enemmän. Suomen talouskäytössä olevista metsistä on sertifioitu yli 95 prosenttia. Maassamme on ollut vallitsevana PEFC-standardi. Maailman metsistä on sertifioitu alle 10 prosenttia.

Lisätietoja:

Anders Portin, metsä- ja ympäristöjohtaja, Metsäteollisuus ry, puh. 09 132 6610 tai 040 586 6179, Antti Otsamo, metsäasioiden päällikkö, Metsäteollisuus ry, puh. 09 132 6679 tai 040 719 7734

 

Taustaa:

FSC Forest Stewardship Council

PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes  

Comments are closed.