RakPuuCe:n Jyväskylän koulutuksessa 22 yritystä otti käyttöönsä CE -merkinnän

Suomen metsäkeskuksen valtakunnallinen RakPuuCe -hanke järjesti CE – merkintä- ja FPC -manuaalin laatimisen kurssit Jyväskylässä 30.10. 2012. Aikaa kurssille oli varattu kaksi päivää, mutta tällä kerralla kaikkien 22 osallistujan tuotevalikoima oli sellainen, että ns. ilmoitetut laitoksen alkutarkastusta ja vuositarkastuksia ei tarvittu. Kaikki kuuluivat Aoc -luokkaan 4 ja CE -merkinnän käyttöönotto tapahtui jo ensimmäisen kurssipäivän iltapäiväkahvitaukoon mennessä.

Ensimmäisen kerran hankkeen lyhyessä koulutushistoriassa koko joukko tosiaankin sai tarvittavat laadunvalvontäkäsikirjansa sekä vaatimustemukaisuusilmoituksensa valmiiksi jo ensimmäisenä kurssipäivänä. Palaute kurssin pitäjille oli oli suorastaan vuolaan kiitettävää, mutta kurssinpitäjät totesivat, että tällä kertaa paikalle oli kokoontunut myös erittäin motivoitunut porukka. Palautteista ehkä kuvaavin tuli mikrosahalta – Saha-Sipilän Ismo Sipilältä: ”Kyllä satku oli pieni hinta siitä, että se eri tiedottajien kautta tullut kauhia pelko lähti pois kertaheitolla.”

Yleisesti ottaen kouluttajien havainto oli, että suurin RakPuuCe -hankkeen ansio on juuri se, että hyvin valmistetun ”rautalankamallin” perusteella osallistujien itsensä tekemä ja sisäistämä FPC -manuaali liitteineen on erittäin tehokas tapa saada yrittäjät ottamaan käyttöönsä CE -merkintä. Kursseilta on aina lähtenyt huojentuneita yrittäjiä takaisin sorvin ääreen toteamuksella, että eihän tässä nyt mitään tuhansien eurojen ISO -järjestelmiä tarvitsekaan laatia.

Comments are closed.