RakPuuCe -hankkeen saamien tietojen mukaan Suomeen on tulossa myös neljäs ns. ilmoitettu laitos tarjoamaan sertifiointipalveluja puutuotealan yrityksille

Eilen 13.12. metsäkeskuksen hankkeenvetäjälle soitettiin ja kerrottiin, että neljäskin akreditoitu sertifiointilaitos on paraillaan rekisteröitävänä. Näin puurakenteiden sertifiointi- ja tarkastuslaitosten yhteinen kapasiteetti ja resurssit lisääntyvät Suomessa 1.7.2013 CE -merkintäpakon lähestyessä. Toivottavasti tämä helpottaa odotettavissa olevaa tarkastuspainetta ensi keväänä. Tällä hetkellä puutuotteiden hyväksyntä- ja tarkastuspalveluja tuottavat Inspecta Sertifiointi Oy, Finotrol Oy sekä Vtt Experts Services Oy.

Uusi laitos on tulevan laitoksen vetäjän, Risto Allisen, mukaan BM Trada Suomi Oy, joka on Briteissä toimivan emoyhtiön BM Trada Certification Ltd:n Suomen tytäryhtiö. BM Tradalla on tytäryhtiöitä myös monissa muissa Euroopan maissa sekä muissakin maanosissa. Lisätietoja ilmoitetaan, kun uuden yrityksen rekisteröinti on valmis.

Comments are closed.