Puutuotehankkeen viides Saaristorakentamisen tapahtuma pidettiin hienossa säässä Ugissa

LS Puutuotehankkeen Saaristorakentamisen tapahtuma pidettiin hienoissa olosuhteissa Uudessakaupungissa.

Suomen metsäkeskuksen Lounais-Suomen alueen puutuotehanke järjesti jo viidentenä vuotena peräkkäin Saaristorakentamisen tapahtuman. Tällä kertaa näyttelyosastot ja esitykset pidettiin Uudenkaupungin Pakkahuoneen alueella aivan meren rannassa 25. – 26.5.2013 ja yhdessä perinteisen Saaristotapahtuman ja Kukkamessujen kanssa. Kaksipäiväisen tapahtuman kävijämäärä oli 6000 henkilöä.

Näytteilleasettajat yleisesti kertoivat kaupan sujuneen hyvin, jotkut jopa pitivät tulosta jopa erinomaisena. Tosin yksi pienten puuesineiden myyntikojun pitäjä arvosteli järjestäjiä ankarasti, koska hänen tuotteensa eivät kaupaksi käyneet. Tuskin koskaan kaikki ovat tyytyväisiä.

 

Saariston puurakentaminen sopii hyvin näyttelyteemaksi Lounais-Suomessa

Lounais-Suomen saaristo on Suomen merkittävin kesämökkialue, jossa on tällä hetkellä 48 600 mökkiä ja vuosittain rakennetaan lisää nelisensataa. Sen ohella nykyinen trendi on myös vanhojen mökkien laajentaminen ja vierasmökkien rakentaminen, koska nykyisten omistajien lapset perheineen ovat tulleet mökkiä jakamaan.

Lisäksi Lounais-Suomessa on syntynyt myös paljon niin sanottuja kuivan maan mökkejä. Näitä on runsaasti Mynämäen – Laitilan sekä Pöytyän Virttaankankaan alueella Alastaron moottoriradan tuntumassa.

Saaristomeri muodostuu noin 40 000 saaresta, pienistä kallioluodoista suuriin asuttuihin, avomerenomaisista suurista meren selistä ja jokisuistoja muodostavista saarilabyrinteista. Yli yhden neliökilometrin kokoisia saaria alueella on 257 kappaletta. Saaristomeri on Euroopan laajin ja saarten määrällä mitattuna maailman suurin.

Edellä mainitut asiat ymmärrettyään oli luonnollista, että Metsäkeskuksen puutuotehanke alkoi tuoda esiin saaristorakentamisen mahdollisuudet ja samalla järjestää alueen pienyrittäjille markkinointitilaisuuksia. Tavoitteena on se, että pienyrittäjät oppivat markkinoimaan tuotteitaan sekä se, että asiakkaat ja kesäasukkaat alueen tarjontaan pystyvät tutustumaan. Markkinointihan se aina on ollut pienyrittäjien heikko kohta.

Kuvakavalkaadia tapahtumasta voi katsoa Facebook sivuilta:

Comments are closed.