Puusta voi rakentaa pian jopa kahdeksankerroksisen talon

24.2.2011: Uudet rakentamismääräykset on tarkoitus saada voimaan vielä kevään aikana, sanoo asuntoministeri Jan Vapaavuori. 

Suomeen voidaan rakentaa jopa kahdeksankerroksisia puutaloja rakentamis- ja palomääräysten uudistamisen myötä. Tällä hetkellä neljä kerrosta on käytännössä maksimi. Lisäksi korkeissa puutaloissa on mahdollista käyttää puuta nykyistä helpommin julkisivumateriaalina.

Vapaavuori on tulossa kertomaan asiasta Turkuun Puurakentaminen on ekoteko -seminaariin 7. huhtikuuta ja mahdollisesti silloin voi julkistaa uusien määräysten voimaantulon. Seminaarissa luentoja pitävät Suomen ja Ruotsin ehkä parhaimmat asiantuntijat. Kaikki visiot näyttävät siltä, että puu on ympäristösyistäkin tulevaisuuden ykkösmateriaali rakentamisessa. Perustelut visioille selviävät Turun seminaarissa.

Puurakentamisen kulttuuri on pientalopuolella vankka: 90 prosenttia pientaloista on puurunkoisia ja 70 prosentissa on puujulkisivu. Kerrostalopuolella osuus on korkeintaan parin prosentin luokkaa.  – Se on valtavan pieni luku, kun vielä otetaan huomioon, että eletään maassa, joka on täynnä metsiä, Vapaavuori huomautti. 

Määräykset ovat parhaillaan lausuntokierroksella ja EU:n hyväksyttävänä. Puurakentamisen edistämistä käsiteltiin torstaina tiedotustilaisuudessa, jossa oli paikalla neljä ministeriä.

Lue lisää >>>

Comments are closed.