PUURAKENTAMISESSA RUOTSI – SUOMI 6 – 1!

Näin totesivat kolmisenkymmentä Lounais-Suomen ja Rannikon metsäkeskusten puutuotehankkeiden ja Prizztechin Pohjois-Ruotsin opintomatkalle osallistunutta aidosti kateellisina näkemästään ja kokemastaan. Tuskaa toki hieman helpotti edellisen sunnuntain jääkiekko-ottelun voitto.

Ryhmä vieraili Piteåssa Lindbäcks Bygg Ab:ssa, Martinsons Ab:n puusilta- ja liimapuu- sekä CLT – tehtailla sekä työmailla. Näiden lisäksi oppia saatiin Luulajan yliopistossa sekä iltaluennoilla hotelleissa. Matkalle osallistujilta kerätään kokemuksia ja seuraavissa tiedotuslehdissä ja www.varsipuu.fi – sivuilla matkasta kirjoitetaan lähemmin.

Lindbäcks Bygg Ab – teollista puukerrostalorakentamista liukuhihnalla

Lindbäcks on mainio esimerkki siitä, miten puukerrostalorakentamisen moduulituotanto on rationalisoitu. Homma toimii kuin Suomen telakoilla hyttien valmistus risteilijöiden kulta-aikaan. Kaiken lisäksi puumiehen huomio kiinnittyi siihen, ettei tuotantolinjoilla kenelläkään näyttänyt olevan kiire mihinkään. Sama havainto päti Martinsonsin laitoksilla sekä kaikilla rakennustyömailla. Mikähän meiltä suomalaisilta on viimeisten vuosikymmenien aikana mennyt ohi?

Puukerrostalomoduulit ovat lähes valmiita sisältä ja installaatiot ovat asennusvalmiita kiinnitettäviksi taloa kootessa. Valmiita moduleita on lähettämössä kuin kontteja satamassa.

Comments are closed.