Puun arvo rakennusmateriaalina vahvistuu!

Asuntoministeri Krista Kiuru on antanut Puuinfo Oy:lle haastattelun 28.7.2011. Sen mukaan puulle ekologisena rakennusmateriaalina on odotettavissa hyvä tulevaisuus:

”Valtion suosittava ympäristövaikutuksiltaan edullisempia rakentamisen vaihtoehtoja”

Uusi asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd) on valmis vahvoihin yhteiskunnan ohjauskeinoihin ympäristövaikutuksiltaan edullisempien rakentamisen vaihtoehtojen lisäämiseksi. ”Energiatehokkuuden ja elinkaariajattelun tulee ulottua kaikkeen rakentamiseen alkaen maankäytöstä ja kaavoituksesta ja päätyä julkiseen ja korjausrakentamiseen sekä kaikkeen asuntotuotantoon”, arvioi ministeri Kiuru.

Kataisen hallituksen tavoitteena on parantaa monin eri keinoin rakentamisen energiatehokkuutta ja pyrkiä lähes nollaenergiarakentamiseen vuoteen 2020 mennessä. Tarkoituksena on määritellä rakennuskannan päästövähennysmahdollisuudet ja lisätä energiatehokkaan rakentamisen ja korjausrakentamisen koulutusta sekä alan tutkimusta. Lisäksi laaditaan kokonaisvaltainen suunnitelma rakennuskannan korjaustoimien lisäämiseksi ja edistetään uusia korjausrakentamisen käytäntöjä ja innovaatioita.

Lue koko Puuinfo Oy:n tiedote >>>

Comments are closed.