Puuinfon sivuilla on julkaistu AutoCAD-, ArchiCAD- ja Revit -yhteensopivat rakennekirjastot

Puuinfon sivuilta löydät Autocad-, Archicad- ja Revit -ohjelmiin yhteensopivat rakennekirjastot, joita on kaikkiaan kahdeksan erilaista. Rakennekirjastot on ryhmitelty rakennuksen paloluokan ja kerrosluvun mukaan. Lisäksi kirjastot on laadittu erikseen sekä rankarakenteille että massiivipuurakenteille (Cross Laminated Timber). »

Rakenteet täyttävät 15.4.2011 voimaan tulleet palomääräykset ja 1.7.2012 voimaan tulevat energiatehokkuusvaatimukset.

Rakenteiden lämpö- ja kosteusteknisen toimivuuden on tarkistanut TTY.

Uutuutena rakennetyypeissä on ilmoitettu niiden rakentamisen aiheuttamat energian ja luonnonvarojen kulutus sekä hiilidioksidipäästöt neliömetriä kohden. Lisäksi rakenteista on ilmoitettu niiden hiiltä varastoiva vaikutus. Nämä arvot on laskenut VTT. (tulossa)

Rakennekirjastot löytyvät palvelusta kohdasta ”suunnittelutyökalut”, jossa ne näkyvät rakennustyypin ja edellyttämän paloteknisen soveltuvuuden valinnan perusteella.

Rakennetyyppejä voi selata kuvina selaimen näytöllä. Halutessaan ne voi ladata omaan suunnitteluohjelmaan yhteensopivana sivun alareunasta. Kolmiulotteiset Archicad ja Revit -rakennekirjastot ovat IFC yhteensopivia. Rakennetyypit on ladattavissa myös Pdf-kuvina.

Comments are closed.