Nyt on kiire hankkia CE-merkintä rakennustuotteille!

 

Vasekin tiedote:

Euroopan parlamentti ja Euroopan komissio hyväksyivät alkuvuonna rakennustuoteasetuksen, joka astuu voimaan kaikissa EU:n jäsenmaissa viimeistään 1.7.2013 ilman direktiiveille tunnusomaisia kansallisia hyväksymisprosesseja. Rakennustuoteasetuksella pyritään luomaan paremmat edellytykset rakennustuotteiden vapaalle liikkuvuudelle EU:n sisällä. Asetuksen avulla taataan luotettavien ja tarkkojen tietojen saanti rakennustuotteiden suoritustasoista ja ominaisuuksista, jolloin eri maissa valmistettuja tuotteita on helpompi vertailla keskenään.

 

Koskee myös kotimarkkinoita

Rakennustuotteella tarkoitetaan sellaisia rakennusalan tuotteita, jotka tulevat osaksi valmista rakennusta. Jos tällaiselle tuotteelle on olemassa harmonisoitu tuotestandardi tai eurooppalainen tekninen hyväksyntä (ETA), tuote kuuluu rakennustuoteasetuksen piiriin. Tällaisia tuotteita ovat lähes kaikki rakentamisessa käytetyt elementit kuten esimerkiksi naulalevyristikot, betonielementit, ikkunat, teräsrakenteet ja sahatavara. Tällaisten rakennustuotteiden valmistaja on velvollinen tekemään tuotteestaan suoritustasoilmoituksen ja merkitsemään sen CE-merkinnällä. Tämä koskee myös pelkästään Suomessa myytäviä rakennustuotteita.

– Rakennustuotteita valmistavien on nyt jo kiireellä ryhdyttävä toimiin CE-merkinnän saamiseksi, sillä sen hankkimiseen voi kulua jopa pari vuotta, patistaa Vaasan seudun puutaloalan kehittämiskoordinaattori Tuulia Taanila VASEKilta. – Ilman CE-merkintää olevien rakennustuotteiden myynti loppuu kesäkuussa 2013.

Taanila muistuttaa, että rakennustuoteasetus koskee lähtökohtaisesti kaikkia rakennustuotteiden valmistajia, myös niitä, jotka myyvät tuotteitaan vain kotimaassa. Lue koko tiedote »

Comments are closed.