Metsäkeskuksen puutuote- ja Maaseudun Pisa -hankkeiden yhteistyönä: Insta 142 lujuuslajittelukurssi pidetään Vehmaalla viikolla 44

TERVETULOA LUJUUSLAJITTELUKURSSILLE!

Metsäkeskuksen puutuotehanke ja Maaseudun Pisa – hanke järjestävät yhteistyössä – lujuuslajittelukurssin erittäin edullisesti pienyrittäjille

Metsäkeskuksen puutuoteneuvojat ovat sopineet yhteistyöstä TTS:n ja Sahayrittäjät Ry:n koordinoiman Pisa – hankkeen kanssa Insta 142 – lujuuslajittelukurssin järjestämisestä Vehmaalla viikolla 44. Koska Pisa – hanke on Maaseuturahaston tukema koulutushanke, on tulevan kurssin koulutuspäivän hinta alle 10 henkilötyövuotta työllistäville pienyrityksille erittäin edullinen – 50 € päivältä.

Kurssin järjestää Pisa – hanke ja koulutuksesta vastaa Varsipuu ry.

Kurssi pidetään Vehmaan PK-Puu Oy:n tiloissa. Kurssi kestää viisi päivää. Jos joku haluaa päivittää vanhan lupansa nykyisten vaatimusten tasolle, onnistuu se Vehmaan kurssilla kolmen päivän jatkokurssilla. Yli viisi vuotta vanhaan lupaan saa jatkoa 1 – 2 päivän kertauksella ja teoria- sekä käytännön kokeen hyväksytysti suorittamalla. Puutuoteneuvojat suosittelevat kahden päivän kertausta varsinkin sellaisille lupansa jatkajille, jotka eivät ole jatkuvasti työskennelleet lajittelulinjalla. Tämä siksi, että lajitteluohjeisiin on ihan viimeisenkin vuoden kuluessa tullut paljon muutoksia.

Mainittakoon vielä, että tulevaisuudessa pakollisen CE – merkintäoikeuden saamisen yksi edellytys on viisipäiväiseltä kurssilta saatu lujuuslajittelijaoikeus ja – tunnus. Lisäksi rakennustarkastajat, rakentajat ja talotehtaat vaativat yhä yleisimmin lujuuslajiteltua puutavaraa kantaviin rakenteisiin, kuten Rakennusmääräyksissä on vaadittu jo vuodesta 2001 alkaen. Puutuoteneuvojat tunnustelevat mahdollisuuksia muidenkin kurssien järjestämiseksi jatkossa, mutta kannattaa ehdottomasti käyttää hyväkseen tämä tilaisuus asian hoitamiseksi kuntoon.

Kurssille osallistujien määrä on rajoitettu ja mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisia ottavat vastaan ja lisätietoja antavat Jouni Silvast puh. 040 525 3204 ja Mikko Peltovirta 040 525 3103. Sähköpostit: etunimi.sukunimi@metsakeskus.fi.

Comments are closed.