Kustavin Saaristotapahtumaan tulossa ennätyksellinen osanotto

Vakka-Suomen aluesanomat kirjoittaa numerossaan 22.5.2012:

Kustavin Lootholmassa ensi viikonloppuna (26.- 27.5.) järjestettävän Saaristotapahtuman messu- ja tiedotuskokonaisuus on kerännyt yli 60 näytteilleasettajaa, ja erilaisia tietoiskuja ja –luentoja saariston ja rannikkoalueiden kesärakentamisesta tapahtumapäivinä on alun toistakymmentä.

Esitelmistä merkittävimmät käsittelevät Kustavin joka talouteen laajenevaa valokuituverkkoa ja sen tarjoamia mahdollisuuksia etätyöhön ja etäyritystoimintaan. Talotohtori Panu Kaila esitelmöi vanhojen puurakennusten huollosta ja oikeista korjaamistavoista saaristoalueilla, FM, projektipäällikkö Mikko Peltovirta kertoo puurakennusyrittäjille pakolliseksi tulleesta lujuuslajittelumerkinnästä ja tulevasta, myös pakollisesta CE-merkinnästä ja alan yrittäjäkoulutuksesta maakunnassa, rakennustarkastaja Riitta Nieminen lomarakentamiseen liittyvistä rakennusjärjestyksen muutoksista, ja haja-asutusalueiden jätevesien käsittelystä ja siihen liittyvistä asetuksista uusinta tietoa tarjoaa Valonia.

Tapahtumassa on myös koko perheelle suunnattuja viihteellisiä osia, musiikkia tarjoilee Seitsikko, ja sirkusesityksiä Roni Heimo, Pauliina Räsänen ja Slava Volkov. Valtaosa näytteilleasettajista on tapahtumassa esittelemässä omia palvelujaan, ja myös myymässä saariston tuotteita.

Tapahtuman järjestävät Metsäkeskus Puutuotehanke, Kustavin kunta, Rakennussanomat-lehti ja Kustavin Lootholma. Tapahtuman avaa lauantaina klo 12 ympäristöministeri Ville Niinistö. Tapahtuma on avoinna lauantaina klo 10-18, sunnuntaina klo 10-17, ja yleisöllä on tapahtumaan ilmainen sisäänpääsy.

Comments are closed.