Kulttuuriyhdistyksen valitus teki Linnanfältin rakennusmiehistä työttömiä

Turun Sanomat uutisoi 8.8.2013:

”Linnanfältillä jää ilman töitä ainakin 40 rakennusmiestä. Puutalokaupunginosan rakentamisen piti jatkua Linnankadun ja Fleminginkadun kulmassa purkutöillä. Työt keskeytyivät, kun Turun kulttuuriympäristöyhdistys Puu ja Talo ry jätti Turun hallinto-oikeuteen valituksen Linnanfältin aluetta koskevasta kaavapäätöksestä.

– Tätä menoa työllisyys eivätkä rakennukset parane. En ymmärrä, mitä aikaa valittamisella halutaan pelata, kohteen omistajan, vaasalaisen PSJ Holdingin työnjohtaja Jari Uuttu ihmettelee.”

Tämän uutisen lainauksena tiedotussivuille siirtäneen ja Linnanfältti –operaatiota jo yli 10 vuotta läheltä seuranneen henkilökohtainen näkemys on lyhyesti seuraava: Koko Linnanfältin prosessin vastoinkäymiset sen kuin jatkuvat. Suomen olosuhteissa ainutlaatuisen modernin puukaupunkikorttelin toteuttamisen esteenä ovat olleet milloin rakennuttajat, milloin omistussuhteiden muutokset ja lopulta vielä kulttuuriympäristön vaalijat. Ilmeisesti sana moderni ei voi mitenkään mahtua joidenkin tahojen käsitykseen kulttuuriympäristöstä, vaikka Linnanfältis sä luodaan aivan uutta puurakentamisen kulttuuria – ei paluuta parinsadan vuoden takaiseen.

Linkki Turun Sanomien uutiseen: »

Comments are closed.