Kouvola pyrkii puurakentamisen pääkaupungiksi

(Puuinfo 29.6.2011)

Kouvolan kaupungin perustama Woodinno yrityskeskushanke käynnistyy toden teolla, kun kaupunki ja WoodFront Oy ryhtyvät yhteistyöhön puurakentamisen yrityskeskuksen perustamiseksi Kouvolaan. Hankkeen tavoitteena on saada aikaan puutuoteteollisuutta ja teollista puurakentamista Kouvolan ja Kymenlaakson alueelle ja luoda näin uusia työpaikkoja. Tavoitteena on synnyttää vuoteen 2015 mennessä jopa 1.000 uutta työpaikkaa.

– Tässä hankkeessa on kysymys kahden muutoksen, teollisuuden rakennemuutoksen ja ilmastomuutoksen hallinnasta, kiteyttää Kouvolan kaupungin elinkeinojohtaja Aimo Ahti. – Jos Kymenlaakso on tähän asti ollut tunnettu paperilaakso, tulevaisuudessa se voi olla puulaakso sekä kansallinen että kansainvälinen edelläkävijä ympäristöystävällisenä ekologisen rakentamisen ja energiatuotannon alueena. Tavoitteemme on tehdä Kouvolasta puurakentamisen pääkaupunki Suomessa. Tässä hankkeessa yhdistyvät ekologia ja ekonomia; teemme ekologialla ekonomiaa ja päinvastoin.

Pohjois-Kymenlaakso on kahden viimeisen vuosikymmenen aikana menettänyt pääosan metsäteollisuuden teollisista työpaikoista. Kolmen vuoden takainen Voikkaan tehtaan alasajo ja meneillään oleva Myllykoski Oy:n omistusjärjestely hätkähdytti myös kuntapäättäjät Kouvolassa etsimään uusia työpaikkoja luovia ratkaisuja.

Lue koko Puuinfon tiedote >>>

Comments are closed.