Kommentit Tukholman Nordbygg -messuilta

Tämä on kirjoittajan, Mikko Peltovirran henkilökohtainen näkemys, millä ei ole mitään tekemistä jäsenyritysten, puutuotehankkeen tai työnantajan edustamien näkemysten kanssa:

 

Suomen metsä- ja rakennusteollisuus on totisen paikan edessä, jos eivät vuosikausia jatkuneet puheet puurakentamisen edistämisestä muutu käytännön teoiksi mahdollisimman pian. Länsi-Suomen MSO:n verkoston toimijoista Satakunnan Heikki Perko ja Varsinais-Suomen Mikko Peltovirta piipahtivat perjantaina messuilla ja keskustelivat valveutuneiden ruotsalaisten puurakennusjärjestelmiä toimittavien yritysten kanssa.  Olemme pahasti putoamassa kelkasta, mikäli joskus aiomme suomalaista puurakentamista vientiin saada. Tästä asiasta vierailijat olivat surullisesti yhtä mieltä.

 

Ja kun edellä mainitun lisäksi baltian maat ja kohta puolalaisetkin ovat meitä edellä, olisi korkea aika panna systeemit uusiksi.  Miettimisen aihetta suomalaiselle asenteelle antaa se tosiasia, että puolalaiset vievät Norjaan purunkoisia tilaelementtejä kannattavana bisneksenä. Ja raaka-aineenaan käyttävät suomalaista puuta! Mikä meitä suomalaisia oikein vaivaa?

 

 

Kuvassa Martinsonsin Thomas Staflund, joka on huhtikuussa tulossa pitämään luentoa ruotsalaisesta puukerrostalosta Vaasan yliopistolla 15.4.2010 Hajautettu energiatuotanto – kestävä rakentaminen -seminaarissa. Kannattaa käydä kuuntelemassa. Martinsonsin Ida Martinson antoi vierailijoille muistitikuilla erinomaisen esittelymateriaalin perheyhtiön toiminnasta,tuotteista ja rakennusjärjestelmistä. Mukana lyhyt videonpätkä siitä, miten puukerrostalo rakennetaan nopeasti ja kannattavasti.

Comments are closed.