Insta 142 -lujuuslajittelukurssi pidetään Vehmaalla31.10. – 4.11.2011

Sahatavaran lujuuslajittelukurssi INSTA-142 Vehmaalla 31.10–4.10.2011.

TERVETULOA LUJUUSLAJITTELUKURSSILLE!

Kurssipaikka on Vehmaan PK-Puu Oy.

Kalannintie 620, 23200 Vinkkilä.

Kurssin sisältö ja ohjelma »

Osallistu VARSIPUU RY:N ja MAASEUTU-PISAN järjestämälle sahatavaran lujuuslajittelun INSTA-142 -kurssille. Kurssi on tarpeellinen kaikille rakennuspuutavaran tuottajille, puurakennusten ja rakenteiden toimittajille sekä ammattirakentajille.

VARSIPUU on Inspecta Sertifiointi Oy:n hyväksymä koulutusorganisaatio, jolla on oikeus järjestää rakennesahatavaran INSTA-142 standardin mukaisia visuaalisia lujuuslajittelukursseja. Hyväksytysti suorittanut saa lujuuslajittelu- ja leimausoikeuden viideksi vuodeksi myöntämispäivästä alkaen.

Uusijat ja uudet osanottajat ovat tervetulleita kurssille. Jos lupasi on mennyt jo vanhaksi, tule uusimaan se. Uusijoiden leimausoikeutta jatketaan sovitulla näyttökokeella, jolla tarkistetaan lajittelutaidon säilyminen. Lajitteluohjeistoa on päivitetty nyt kesän alussa 2011, joten kannattaa tulla täydentämään tietosi. Samalla saat päivitetyn luentomateriaalin käyttöösi.

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa edellytetään lujuusluokan osoittavaa leimaa kantaviin rakenteisiin käytettävässä saha- ja höylätavarassa. Eurokoodit ja tuotestandardit edellyttävät myös lujuuslajitellulta sahatavaralta CE- merkintää.

 

EU:n asetus määrää CE- merkinnän pakolliseksi.

Tuotteiden valmistus vaatii nyt entistä enemmän uutta korkeampaa osaamista kaikilla osa-alueilla. Yrityksien valmistamilta puutuotteilta puurakentamisessa vaaditaan mm tuotesertifiointia, jossa rakennesahatavaran, liimattujen rakenteiden ja muiden puurakenteiden tulee täyttää tietyt vaatimukset laadunvarmistuksen osalta.

 

CE – merkintä edellyttää yrityksen sisäistä laadunvalvontaa koko tuotantoprosessin aikana.

Tulevaisuudessa jokaisen, jopa pienenkin yrityksen tulee kehittää ja luoda oma sisäinen laadunvalvontajärjestelmänsä. Tämä prosessi on nyt meneillään. Yhdistys tarjoaa asiantuntija- ja konsultointiapua järjestelmän laadinnassa ja merkintäoikeuden hakemisessa.

 

CE- merkintäpakko tulee voimaan Suomessa 1.7.2013. Silloin yrityksillä pitää olla tehtaan sisäinen laadunvalvontajärjestelmä.

 

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Jouni Silvast 040–5253204 ja Mikko Peltovirta 040–5253103. Ilmoittautua voi myös sähköpostilla jouni.silvast@metsakeskus.fi tai mikko.peltovirta@metsakeskus.fi

Varmista paikkasi mahdollisimman pian (viimeistään 26.10.2011 mennessä) paikkoja on enää muutama jäljellä.

Kurssin kustannukset: 250 € (alv. 0% ) 5 pv, joka sisältää myös kurssilla jaettavan opintomateriaalin

Uusinta kirjallinen ja lajittelukoe 1 pv 50 € ( alv.0%)

Uusinta ja yksi koulutuspäivä 2 pv 100 € ( alv.0%)

Uusinta ja kaksi koulutuspäivää 3 pv 150 € ( alv.0%)

( koulutuksessa ei peritä arvonlisäveroa )

Kurssimaksu laskutetaan jälkikäteen

Comments are closed.