Honkarakenne kehitti matalaenergiatasoisen omakotimalliston

Ekotehokkuus korostuu hirsitaloissa
Honkarakenne kehitti matalaenergiatasoisen omakotimalliston

Energiatehokkuus, asumisen hyvinvointi ja ympäristöasiat korostuvat Honkarakenne Oyj:n julkaisemassa uudessa Honka LowE™ -omakotitalojen mallistossa, jossa hirsitalon seinärakenne perustuu matalaenergiatasoiseen ja samalla kosteusturvalliseen rakenneratkaisuun.

Arkkitehtuuriltaan kaupunki- ja taajamaympäristöön soveltuvat Honka LowE™ -hirsitalot luokitellaan energiatodistuksella ylimpiin energialuokkiin niiden lämmitysenergiaa säästävän rakenteen ansiosta. Seinärakenne on hyväksytty mm. Helsingin Myllypuroon nousevaan puiseen kaupunkikylään.

”Matalaenergiatalojemme tilojen lämmitysenergiankulutus on voimassa olevan energialaskennan perustella 30 prosenttia parempi nykymääräyksiin verrattuna”, Honkarakenteen tuotekehityksestä vastaava johtaja, DI Eino Hekali kertoo.

CE-merkintään oikeutettu uusi seinärakenne on markkinoiden ainoa perinteiseen hirsitaloon kehitetty matalaenergiaratkaisu, jonka hengittävyys ja kosteusturvallisuus ovat myös tutkimuksilla varmistettu.

Eino Hekalin mukaan ostettavan lämmitysenergian säästöä syntyy käytännössä jopa yli 70 prosenttia nykymääräyksiin verrattuna laskettaessa mukaan hirren kyky sitoa itseensä auringon ilmaisenergiaa ja käytettäessä energiatehokasta lämmitysjärjestelmää, esimerkiksi lämpöpumppua.

Lue Hongan koko tiedote

Comments are closed.