Espoon, Aalto-yliopiston ja TEM:in puurakentamishanke – merkittävä harppaus puurakentamisen edistämiseksi

Puuinfo uutisoi 20.2.2012:

Työ- ja elinkeinoministeriön, Aalto-yliopiston ja Espoon kaupungin yhteistyötä puurakentamisen ja puutuotealan kehittämiseksi pidetään merkittävänä konkreettisena hankkeena, jossa yhdistetään tiedettä, teknologiaa, designia, arkkitehtuuria energiatehokkaaseen tulevaisuuden rakentamiseen. Työ- ja elinkeinoministeriön asettaman puurakentamisohjelman kehittämispäällikkö Markku Karjalainen luonnehtii aiesopimusta puurakentamisohjelman tavoitteiden kannalta tervetulleeksi ”jytkyksi”, jollaisia esimerkkejä Suomi nyt tarvitsee. – Tässä luodaan puurakentamiselle laaja-alaista osaamispohjaa, hyväksyttävyyttä ja läpimurtoa merkitsevää brändiä, jolla on merkitystä koko puutuoteteollisuudelle.

Toteutuessaan Espoon Otaniemen, Tapiolan ja Keilanimen alueelle suunniteltu hanke kasvaa Suomen suurimmaksi puurakentamishankkeeksi. Sen puitteissa on lähivuosina tarkoitus toteuttaa laajaa uudis-, täydennys- ja korjausrakentamista, jonka kokonaisarvoksi arvioidaan viisi miljardia euroa. Yhteistyön tavoitteena on kehittää modernia suomalaista puurakentamista ja koko puutuotealaa sekä siihen liittyvää monialaista osaamista yhdistämällä puuarkkitehtuuria, korkealuokkaista muotoilua, resurssi- ja energiatehokkuutta, kysyntä- ja käyttäjälähtöistä innovaatiotoimintaa sekä tehokasta kaupallistamista ja markkinointia.

Kehittämispäällikkö Markku Karjalaisen mukaan hanke on jo aiemmin lähtenyt liikkeelle Espoon kaupungin ja Aalto yliopiston kampusalueen kehittämistä koskevasta yhteistyösopimuksesta. – Puurakentamiseen keskittyvä hanke on luontevaa, kun Aalto yliopistolla on puutekniikan, puurakentamisen, arkkitehtuurin ja designin opetusta. Kampuksesta voidaan kehittää puurakentamisen monialainen näyteikkuna, jossa yhdistyy hajallaan olevan alaa palvelevan tutkimus- ja opetustoiminnan osaaminen.

Lue koko tiedote »

Comments are closed.