Epätietoisuutta puutuotteiden CE -merkinnässä, FPC -manuaalissa tai DoPissa? – ota yhteyttä

Edelleenkin Suomen metsäkeskuksen RakPuuCe -hankkeen puutuoteasiantuntijoille on tullut kyselyjä liittyen CE -merkintään ja sen käyttöönottamiseen tarvittavien asiakirjojen (kuten FPC -manuaali) sekä suoritustasoilmoitusten (DoP) laatimiseen liittyen.

Hanke on puolentoista vuoden aikana kouluttanut noin 600 yrittäjää asiakirjojen laatimiseen sekä CE -merkinnän käyttöönottoon. Kesällä tilanne muuttui sikäli, että kursseilla ennen kesälomia vielä CE -merkinnän lisäksi tehtiin vaatimistenmukaisuustodistus. Heinäkuun alusta alkaen se muuttui suoritustasoilmoitukseksi, DoP:ksi.

Hankehenkilöiltä saa neuvoja miten DoP laaditaan ja mallit siihen löytyvät myös RTT:n hENHelpDesk -internet -sivuilta. RakPuuCe -hankkeen suunnitelmissa on, että tästä lähtien voitaisiin järjestää DoP -päivitystilaisuuksia ryhmille, kuten aiemmin CE/FPC -koulutuksiakin. Muutaman tunnin tilaisuuksissa tarkastetaan yrittäjien FPC -manuaalit, CE -pakettilaput ja laitetaan suoritustasoilmoitukset, DoPit, kuntoon. Enää ei ole tarvetta opettaa CE -merkinnän perusteita, koska kolmen tunnin koulutusdiasarja on kaikkien saatavilla näiden tiedotussivujen linkistä etusivulla.

Tulevat ryhmäkoulutukset ovat pienyrittäjille ilmaisia ja niitä järjestetään tarpeen mukaan eri puolilla Suomea. Alan yrittäjien kannattaa ottaa yhteyttä joko suoraan Metsäkeskuksen Jouni Silvastiin tai Mikko Peltovirtaan. Hyvä ratkaisu on myös ottaa yhteyttä paikallisiin puualan hanketoimijoihin ja pyytää heitä avustamaan tarvittavan porukan keräämiseksi ja koulutuspaikan järjestämiseksi.

Vielä kerran mainittakoon, että CE -merkinnän käyttöönotto pienyrittäjille ei ole vaikea, eikä esimerkiksi massiivipuupaneelien sekä verhouslautojen tuottajille, kallis operaatio. CE -merkinnän käyttöönotton ei tarvitse laatia yritykselle kattavaa ja kallista isoa laatujärjestelmää. Koulutuksissa laadittu FPC -manuaali on merkintään täysin riittävä laadunvalvontajärjestelmä.

Comments are closed.