Ei enää pilotointia: Etera rakennuttaa Viikkiin kerrostaloalueen

Etera rakennuttaa Viikkiin yli 100 asuntoa

Tiedote 13.12.2010

Etera rakennuttaa Helsingin Viikkiin 122 asuntoa. Kohteen pääurakoitsijana toimii Peab Oy. Asunnot toteutetaan Metsäliiton Puuteollisuuden kehittämällä Finnforest Kerrostalojärjestelmällä. Hanke kuuluu Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo –ohjelmaan. Kyseessä on yksi Suomen suurimmista puukerrostalohankkeista.

”Viikin sijainti on hyvä ja asunnoilla on kova kysyntä. Asunnot ovat vapaarahoitteisia. Hanke on Eteralle asuntosijoitus, jolle haemme vakaata ja kilpailukykyistä tuottoa. Haluamme olla edelläkävijänä puukerrostalojen rakentamisessa Suomeen”, Eteran toimitusjohtaja Hannu Tarkkonen sanoo.

Metsäliitto on kehittänyt puukerrostalojärjestelmän, joka mahdollistaa siirtymisen koerakentamisesta liiketoimintaan. ”Lähdemme siitä, että rakennamme hyviä, normaaleja kaupunkiasuntoja, emme kansallisromantiikkaa. Metsäliitto ja Peab ovat vakaita kumppaneita, joiden kanssa sijoittajan on helppo lähteä yhteistyöhön”, Tarkkonen korostaa.

Ympäristötietoisuus lisääntyy ja puukerrostalot ovat tulevaisuutta. ”Kiinteistösijoituksissa Etera panostaa energia- ja ympäristötehokkuuteen. Uusimmille rakennuskohteille olemme saaneet ympäristösertifikaatteja. Jatkossa edellytämme niitä kaikilta uusilta kohteiltamme.”

Syyskuun lopussa Eteralla oli eläkevaroja turvaavia sijoituksia 5,3 miljardia euroa. Niistä 765 miljoonaa euroa oli kiinteistösijoituksia. Kiinteistösijoituksista 10 % oli asuntoja.

Eteralla on noin 500 asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulla. Muita merkittäviä kiinteistösijoituksia ovat hoiva- ja senioritalot eri puolilla maata, Tilkka ja toimistotalo Tilkan Viuhka sekä osuus Kauppakeskus Sellosta Espoossa. Uusin rakennuskohde on Alma Median toimistotalo Helsingin Töölönlahdella.
Lisätietoja
Hannu Tarkkonen, toimitusjohtaja, Etera, p. 010 553 3200, 040 594 9173
Timo Sotavalta, kiinteistöjohtaja, Etera, p. 040 732 5577

Lue myös Metsäliiton tiedote:

Comments are closed.