E2 -puurakentamiskilpailun voiton jakoivat työt Evolution ja Puu-Bo

Kansainvälisen E2 -puurakentamiskilpailun ykkössijan jakaa kaksi ehdotusta ja työryhmää. Kilpailun arviointiryhmä valitsi työnimillä E2volution (Team Arup) ja Puu-Bo (Team Big) palautetut ehdotukset parhaiten kilpailun tehtävänantoa vastaavina voittajiksi. Voittajaehdotusten ansiot eroavat toisistaan, mutta ovat ominaisuuksiltaan tasa-arvoiset puukerrostalojen jatkokehityksen kannalta.
Kouvolan kaupungin sivuilla tiedotetaan 15.3.2011:

Tänään Kouvolassa julistettiin kansainvälisen E2 -puurakentamiskilpailun voittajat. Kutsukilpailuun osallistuneista neljästä rakennus- ja rakenne-ehdotuksesta voittajaksi valittiin kaksi työtä tasavertaisina. Voittajatyöt ovat E2volution, ryhmänvetäjänä Arup GmbH ja Puu-Bo vetäjänään Bjarke Ingels Group BIG. Kilpailun voittajatöiden pohjalta kehitetään puutalokonseptia ja rakennetaan asuinkerrostaloja Kuusankoskella sijaitsevalle tontille Kymijoen rannalle.

E2volution -ehdotuksen ansioksi arviointiryhmä mainitsee muun muassa rakenteen selkeyden, joka perustuu kolmen peruselementin käyttöön. Rakenne mahdollistaa nopean rakentamisen ja kustannustehokkaan kuljetuksen.
Puu-Bo -ehdotus mainitaan kiinnostavaa asuinympäristöä luovaksi ehdotukseksi, joka huomioi hyvin rakennuspaikan ja sen ympäristön.

Lisätietoja Forst.fi -sivuilta >>>

Comments are closed.